FOTOGRAF

Marianne Fagerås

Da jeg hadde passert 40 år gjorde jeg et, for mine venner og familie, overraskende karriere skifte og bestemte meg for å bli fotograf. Jeg hadde inntil da ikke hatt noen spesiell stor interesse for fotografering, men plutselig var mine tre jenter blitt tenåringer og jeg lurte på; hvor var tiden blitt av? Man kan ikke stoppe tiden, men ved å ta bilder kan man ta vare på viktige øyeblikk.

Jeg tok min fotoutdannelse på college i USA fra 2003 til 2005, og i 2006 startet jeg mitt eget fotostudio i Fana. Siden oppstarten har jeg jobbet med flere typer prosjekter, fra portrett fotografering i studio til fotografering på bedrifter, skoler og barnehager.

Gjennom årene har jeg videreutviklet meg gjennom deltagelse i relevante forum samt mange inspirerende kurs rundt foto som kunst.

Alle kan knipse bilder i dag og vi er flink til å dokumentere vårt liv, men hvor mange av bildene er så god at de skrives ut og henges på veggen? Å ta et godt bilde av barn er relativt enkelt, å ta et godt bilde av voksne er mye mer krevende. Voksne kvinner er meget kritiske til sitt eget utseende og mange føler seg ubekvem med å fokusere så meget på seg selv og prosessen med å ta et bilde. Jeg kjenner meg igjen i den situasjonen og det er bakgrunnen til at jeg valgt å satse på Kvinner i Fokus.

Jeg blir veldig inspirert når jeg ser «bli ny programmer» om hvordan et menneske med null selvtillit kan stråle ved å få omsorg og hjelp til å finne en ny side av seg. På samme måte kan et godt bilde gi selvtillit og ved å bruke tid på valg av klær, sminke, samtale og riktig fotografering ligger forholdene godt til rette for å få et produkt en virkelig kan være stolt av.

Kjære Kvinner; Velkommen til mitt studio! Du vil bli godt mottatt uansett om du bare trenger et bilde i farten eller om du ønsker å bli fotografert for opplevelsen skyld.

NB: selv om mitt fokus i dag er rettet mot kvinner, så er jeg fortsatt åpen for all familiefotografering. Se min andre webside: Fagerås Fotostudio www.fageraas.com

marianne fageraas